fredag 25 februari 2011

Strumplådan och gamla vänner..

Min strump låda är ganska full, där finns färglada strumpor , tunna strumpor, tjocka strumpor , långa strumpor, korta strumpor. Där finns strumpor som är mer favoriserade än andra , strumpor som bara ligger där fast det egentligen inte är nått fel på dom, strumpor som får ligga kvar för att dom en vacker dag kommer att vara bra att ha.
Lite så tycker jag att det är med vänner !
Det händer att jag känner mig som dom där strumporna som bra ligger där och väntar för att dom är bra att ha.
Jag är nog rätt bra att ha, ställer upp när du ber mig även om du har glömt mig länge. Du har haft en bra period och inte behövt mig men sen så det åt "pipsvängen " och då kommer du på att du behöver mig.
Jag är snäll och ställer upp.
Men jag undrar ..Varför ? Jo jag är nog rätt snäll.
Men är det så man ska behandla sina vänner?
Jag är inte krävande som vän, det gör inget om vi inte pratar så ofta, det gör inget att vi inte ses så ofta.
Bara jag vet att du finns där , och du vet att jag finns där .

MEN inte bara när det går åt "pipsvängen" !!!!!
c..

2 kommentarer:

  1. Ja, det är svårt det där...Jag har nog själv några som jag går till mer när det går åt pipsvängen...Även om jag försöker vara där jämt. Men går allt bra i livet o vardagen rullar med fredag-måndag, måndag-fredag...Så "glömmer" man bort sina vänner ibland:( Men jag tröstar mig med att de vet att jag finns, precis som jag vet att de finns. Jag har många olika vänner, som är olika o som jag umgås olika mycket med...det är lite lyxigt. Men känner jag att det är en ensidig vänskap där jag finns o ger mer...ja då håller det inte i längden..Å andra sidan kan man glida i sär men hitta tillbaka efter många år...

    SvaraRadera
  2. Bra liknelse. Det är väl så att vissa människor är riktiga energitjuvar tyvärr. Visst ska man kunna ge i överflöd, det är väl det en riktig vänskap handlar om, men samtidigt måste man ju få nånting tillbaka ibland också. Inte nödvändigtvis i samma form!

    SvaraRadera